'Hayata Devam Türkiye' Isparta'da

AKUT ve Ak Sigorta iş birliğiyle başlatılan "Hayata Devam Türkiye" projesi için tasarlanan "Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim Tırı" ve G-Force deprem imülatöründen oluşan konvoy Isparta'da.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta iş birliğiyle başlatılan "Hayata Devam Türkiye" projesi için tasarlanan "Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim Tırı" ve Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatöründen oluşan konvoy, Isparta'ya geldi.

Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen etkinlik çerçevesinde çocuklara ve ailelere afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren proje koordinatörü Burçak Seyis, "Hayata Devam Türkiye" projesinin Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ak Sigorta ekiplerinin 3 boyutlu G-Force deprem simülatörü eşliğinde Türkiye'yi il il, ilçe ilçe gezdiği bir road show projesi olduğunu söyledi.

Etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Seyis, projenin hedefinin Türk halkını başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler öncesinde ve esnasında yapılması gerekenler hakkında bilinçlendirmek olduğunu kaydetti. Proje kapsamında 5 yıl sonunda 50 il ve 250 ilçenin birebir ziyaret edileceğini ifade eden Seyis, 5 milyondan fazla kişinin doğal afetler ile sigorta ve risk bilinci konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Seyis, AKUT ve Ak Sigorta iş birliğiyle 25 Mayıs 2010 yılında başlatılan projenin 5 yıllık bir proje olduğuna işaret ederek, projenin ilk etabının 25 Mayıs 2010-17 Ağustos 2011 tarihleri arasında tamamlandığını belirtti.

İlk 2 yılda 30 bin kilometre yol katettiklerini anlatan Seyis, "Toplam 20 il ve 100 ilçe dolaşarak 2 milyondan fazla kişi doğal afetler konusunda bilinçlendirildi. 1 milyon kitapçık dağıtıldı. Bin 300 okulda 400 bin öğrenci ve çocuğa ulaşılarak 650 binin üzerinde de vatandaş eğitim tırını ziyaret ederek bilgilendirildi" diye konuştu.

Öte yandan, deprem simülatör tırında Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörü ile halka muhtemel bir deprem anı yaşatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber